Топ-10 Термальних джерел в Україні

Зміст:

Є різні варіанти відпочинку, але більшість туристів влітку тягне до моря. Море, звичайно ж, прекрасне і зрозуміло, що більшості хочеться саме туди, але літній відпочинок може бути і далеко від нього. Є курорти, які подарують масу задоволення, прекрасний і якісний відпочинок і при цьому зміцнять здоров'я і це може бути далеко від морського узбережжя. Хочемо представити вашій увазі кілька українських курортів, де зможете відпочити не гірше ніж на морському узбережжі.

 

Берегово

А ви знали, що в Україні є унікальні термальні курорти? Берегово є одним з них. Курорт пропонує відпочинок у термальних джерелах, які мають цілющий склад. Подібні води існують тільки в чотирьох точках світу: Нова Зеландія, Ісландія, Україна і Курильські острови. Тут можна відпочивати як влітку, так і взимку. Термальні води цілий рік однакової температури. Цей курорт корисний для людей з серцево-судинними захворюваннями, з захворюваннями нервової системи, зі шкірними захворюваннями, артритом, остеохондрозом, варикозом та іншими.

Ціна проживання: від 70 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до Мукачева або Ужгорода, з вокзалу відправляються маршрутки в Берегово.

Україна, Закарпатська обл., м.Берегово

 

Гопри

Це один з курортів, який вже досить давно відкрив свої двері відпочивальникам, в числі найстаріших курортів країни. Розташований в Херсонській області. Тут знаходиться озеро Соляне. Гопри пропонує відпочиваючим унікальні грязі, які мають лікувальний ефект і можуть допомогти при лікуванні різних хвороб, особливо добре допомагають при ревматизмі, при хворобах опорно-рухової системи, нервової та інших.

Ціна проживання: від 180 грн./доба, в санаторії «Гопри» від 480 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до м.Херсона, від Херсона автобусом/маршруткою/таксі до м. Гола Пристань

Україна, Херсонська обл., м. Гола Пристань, здравниця «Гопри»

 

Косино

Цілющі термальні джерела є в селі Косино. Води позбавлять від хвороб нервової системи, опорно-рухового апарату, нирок, серцево-судинної системи, шкірних захворювань і багатьох інших. Знаходиться курорт в мальовничому місці.

Ціна проживання: від 80грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до Мукачева/Ужгорода, потім автобусом/маршруткою до Берегово, а далі автобусом/маршруткою/таксі до с.Косино

Україна, Закарпатська обл., Берегівський р-н, с. Косино

 

Шаян

У мальовничому місці розташувалося карпатське село Шаян. Тут є цілющі мінеральні води, які не поступаються знаменитому «Боржомі». Вони дуже корисні і можуть допомогти при лікуванні багатьох хвороб. Мало того, що тут можна оздоровитися, так можна ще й отримати задоволення від прогулянок в прекрасному куточку, де неймовірно красива природа, прекрасні гори і озера.

Ціна проживання: від 80 грн./доба

Як доїхати: поїздом до Мукачева, автобусом/маршруткою/таксі до с. Шаян

Україна, Закарпатська обл., Хустський р-н, с. Шаян

 

Солотвино

На берегах річки Тиса розташувалося селище Солотвино, яке відоме своїми соляними озерами. Води озер містять більше солі, ніж відоме Мертве море. Є тут і унікальні лікувальні грязі. Є в Солотвино і соляні печери. Лікують тут серцево-судинні захворювання, хвороби дихальних шляхів, травного тракту, нервової системи.

Ціна проживання: від 80 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до Мукачева / Ужгорода, автобусом/маршруткою/таксі до смт Солотвино

Україна, Закарпатська область, Тячівський р-н, смт Солотвино

 

Довге

Унікальні лікувальні води є в селі Довге. Термальні води, які не знайдете більше ніде в Україні. Санаторій «Боржава» допомагає впоратися з хворобами опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, нервової системи, шлунково-кишкового тракту, нирок і іншими. Крім того, тут чудова природа.

Ціна проживання: від 680 грн./доба (одномісний номер в санаторії «Боржава»)

Як доїхати: поїздом/автобусом до м. Свалява, а від Сваляви автобусом/маршруткою/таксі до с. Довге

Україна, Закарпатська обл., Іршавський р-н, с. Довге

 

Хмільник

В оточенні хвойного лісу розкинулося місто Хмільник, яке може запропонувати хороший відпочинок. Це радоновий курорт з лікувальними мінеральними водами. Тут можна оздоровитися і отримати прекрасний відпочинок. Особливо корисний курорт людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, опорно-рухової системи.

Ціна проживання: від 120 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до м. Хмільника

Україна, Вінницька обл., м.Хмільник

 

Велятино

Відмінні термальні води, які позбавлять від багатьох проблем зі здоров'ям, є в селі Велятино. Тут розташовані профілакторії, де люди з проблемами нервової системи, серцево-судинними захворюваннями, дихальних шляхів і іншими можуть підлікуватися і відпочити. Термальні джерела подарують дуже хороший релакс і міцне здоров'я.

Ціна проживання: від 100 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до Мукачева/Ужгорода, потім автобусом/маршруткою до м. Хуст, а далі автобусом/маршруткою/таксі до с.Велятино

Україна, Закарпатська обл., Хустський район, с.Велятино

 

Східниця

Бальнеологічний курорт України. Це мальовниче місце з цілющими джерелами. Дуже красивий куточок, пейзажі якого не поступаються швейцарським. Тут багато мінеральних джерел, які допомагають при лікуванні алергії, шкірних захворювань, шлунково-кишкового тракту, діабету та інших захворювань.

Ціна проживання: від 55 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до м.Львова/Борислава, потім автобусом/маршруткою/таксі до смт Східниця

Україна, Львівська обл., смт Східниця

 

Облои

«Гарячий ключ» - цілюще джерело в Херсонській області. Солоні води гейзера насичені йодом і мають особливий цілющий склад. Взимку і влітку гаряче джерело дозволяє всім бажаючим оздоровитися і відпочити. Недалеко знаходиться курорт Залізний Порт і заповідник «Асканія Нова».

Ціна проживання: від 80 грн./доба

Як доїхати: поїздом/автобусом до Херсона, потім автобусом/маршруткою до Залізного Порту, а далі автобусом/маршруткою/таксі до с.Облои.

Україна, Херсонська обл., с.Облои

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)