Променад по цікавим київськими вулицями

Зміст:

У Києві багато цікавих вулиць, з давньою історією, з неймовірною атмосферою і дуже популярні. Пропонуємо поглянути на деякі з них.

 

Андріївський узвіз

Старовинна київська вулиця, яка наповнена особливою атмосферою. Це вулиця, яку обов'язково відвідують туристи і люблять кияни. Тут можна купити київські сувеніри. Творча вулиця, де розміщені музеї, майстерні, галереї, театри. Це вулиця-музей під відкритим небом. На Андріївському узвозі знаходиться і відома Андріївська церква. Звідси відкриваються чудові київські пейзажі.

 

Хрещатик

Центральна вулиця Києва. Одна з найширших київських вулиць, яка є при цьому найкоротшою центральною вулицею в світі. Під час Другої світової війни зазнала сильних руйнувань і після її закінчення була повністю відновлена. Уздовж вулиці багато магазинів, бутіків, кафе і ресторанів. На Хрещатику розташувався ЦУМ. Тут знаходиться і відомий Бессарабський ринок. Проходить через Майдан Незалежності.

 

Ярославів Вал

Старовинна київська вулиця в центральній частині міста. Названа так через те, що в цьому місці знаходився оборонний вал за часів Ярослава Мудрого. Вулиця відома своїми пам'ятками архітектури. Тут старовинні будівлі, які створені відомими архітекторами і представляють велику цінність, серед них: караїмська кенаса, будинок барона Штейнгеля, садиба Сікорських та ін. Поруч знаходиться одна з головних визначних пам'яток міста - Золоті ворота.

 

Бульвар Тараса Шевченка

З'явився бульвар в 19 столітті. Широка вулиця, де смуги руху розділяє пішохідна зона спочатку з липами і каштанами, які згодом замінили тополі. Один з перших ботанічних садів в країні з'явився саме на цьому бульварі і знаходиться тут і сьогодні - ботанічний сад А. Фоміна. Відомий Володимирський собор, який прикрашають роботи Врубеля і Васнецова, так само розташувався на бульварі Шевченка. Тут же можна погуляти і в парку Шевченка.

 

Грушевського

Вулиця, яка бачила всіх перших осіб держави, так як тут знаходиться Кабінет Міністрів України і Верховна Рада України. Але не цим цікава вулиця Грушевського, адже тут знаходиться Маріїнський палац, який є однією з найбільш яскравих прикрас Києва, а також Маріїнський парк. Дуже гарний ляльковий театр розташувався на пагорбах уздовж вулиці. Поруч можна побачити і відвідати цікавий музей води. Національний художній музей також знаходиться на Грушевського.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)