Променад київськими парками

Зміст:

Прогулянки Києвом - це не тільки музеї, пам'ятки, історичні місця і затишні кафе, а це ще й парки. У парках приємно проводити час влітку і взимку, в будь-який час року і в будь-яку погоду. Це місце, де можна розслабитися, вдихнути ковток свіжого повітря і можливо навіть влаштувати пікнік. 

Парк Кіото

Парк Кіото - це японський парк, парк української та японської дружби, а точніше дружби Києва та Кіото. Тут є сад каменів, японські ліхтарики, гора Фудзіяма. У парку навесні розквітає алея сакур.

Адреса: вул. Кіото, 21

 

Сквер Гейдара Алієва

Маленький сквер, але дуже красивий, розташований поруч з посольством Азербайджану. Відвідувачі можуть помилуватися прекрасним фонтаном-каскадом у вигляді східного килима, який у вечірній час підсвічується. Ростуть тут магнолії, сакури, барбариси, клени та інші дерева, характерні для Азербайджану. Є копія Бакинської фортеці і копія килима «Шейх Сафі».

Адреса: вул. Глибочицька, 17 

 

Голосіївський парк ім. Максима Рильського

Прекрасне місце для прогулянок. Тут є каскад озер, де можна покататися на човні або катамарані, а ще можна поспостерігати за качками, які тут живуть цілий рік. Розташовані на території парку атракціони, кафе, ресторани, дитячі майданчики.

Адреса: Голосіївський проспект, 98/2 

 

Маріїнський парк

Знаходиться парк біля Маріїнського палацу. У парку є пам'ятки, оглядові майданчики, фонтани і пам'ятники. Парк був створений в англійському стилі. Тут багато дерев, вік яких налічує кілька сотень років.

Адреса: вул. Михайла Грушевського, 32

 

Парк Шевченка

Парк розташований навпроти університету Шевченка, а в центрі парку встановлено пам'ятник Шевченку. Є тут фонтани, гарні клумби, дитячий майданчик. Це улюблене місце відпочинку багатьох киян.

Адреса: вул. Володимирська, 60

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)