Замки і фортеці Києва

Зміст: 

Київська фортеця

Київська фортеця дуже велика. Вона поділена на багато частин, які знаходяться в різних точках історичної частини Києва. В їх число входять: Косий капонір, військовий госпіталь, арсенал, катакомби, вежі та ін. Це найбільша земляна фортифікаційна споруда в світі. Вежа на вулиці Рибальській, 22 є частиною цієї споруди. Лаврські стіни так само входять до складу Київської фортеці. Біля Лаври знаходяться Московські ворота (нижні і верхні) і в безпосередній близькості розташувався Арсенал. Якщо прогулятися по Печерську, то напевно побачите вежі, які знаходяться в різних частинах району. На Лисій горі причаївся Лисогірський форт. Дуже захоплююча прогулянка вийде у тих, хто вирішив відшукати всі частини Київської фортеці. До речі, фортеця ніколи не брала участь в бойових діях. 

 

Кловський палац

У 1756 році в Києві був побудований Кловський палац, який призначався для розміщення царських осіб під час їх візитів до міста. Жодного разу не використовувався за призначенням. Створений за проектом архітекторів Г. І. Шеделя і П. І. Нейолова, а завершив його С. Д. Ковнір. Палац деякий час був чоловічою гімназією, жіночою духовною школою, шпиталем, а сьогодні це будівля Верховного суду України. 

 

Замок Річарда

На відомому Андріївському узвозі з 1904 року стоїть не менш відомий замок Ричарда. Побудований в стилі британської готики. Власник будинку здавав його в оренду і деякі з його мешканців були відомі особистості. Дуже багато містичних історій пов'язано з цим будинком. На сьогоднішній день замок стоїть пусткою. Подивитися його можна тільки зовні. 

 

Маріїнський палац

Маріїнський палац був побудований в 1752 році. Стиль будівлі бароко. Його архітектором став знаменитий Растреллі, а також Іван Мічурін. Створений він був на замовлення імператриці Єлизавети, якій так і не довелося жодного разу відвідати цей чудовий палац. Маріїнський пережив пожежу, руйнування, кілька реставрацій. З 2007 року перебуває на реставрації. Сьогодні Маріїнський палац це церемоніальна резиденція Президента України. 

 

Замок барона 

Ярославів Вал старовинна і дуже цікава вулиця, тому не дивно, що саме тут можна побачити дуже красиву і оригінальну будівлю - замок барона або ще відомий як замок Штейнгеля, або будинок Підгорського. Являє собою середньовічний замок з загостреною баштою. Побудований в неоготичному стилі. Зведений в 1898 році за проектом інженера Н. Н. Добачевського. Прикрашають будинок фігури демонів. В ті часи кияни дуже любили будувати оригінальні, незвичайні і деколи екстравагантні будинки і кожен хотів виділитися. Поміщик Михайло Підгорський вирішив здивувати всіх і побудувати один з найбільш неординарних особняків Києва. Деякі вважають, що власником будинку був Карл Штейнгель, але насправді господарем був Підгорський. Це один з найкрасивіших і яскравіших будинків столиці.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)