Смачні пам'ятники України

Зміст: 

Пам'ятники салу

Не дивно, що в Україні є пам'ятник головному українському і найулюбленішому продукту - салу. Їх в Україні два. Один з них знаходиться в місті Ромни на Сумщині, який підписаний: «Свині - від вдячних роменців». Монумент симпатичній свинці, що сміється, відкрито 1 квітня 2000 р. під  час всеукраїнського гумористичного фестивалю «Любителів сала». Другий пам'ятник знаходиться на трасі Київ-Одеса в Ульяновському районі Кіровоградської області біля ресторану Михайла Поплавського, який оспівує цей продукт в своїх піснях. 

 

Пам'ятник галушці

У Полтаві встановлено пам'ятник галушці. Знаходиться він на Соборній площі поруч з однойменним рестораном. Його відкрили до чергової річниці від дня народження Миколи Гоголя. У своєму творі «Вечори на хуторі близь Диканьки», він оспівав цю українську страву, яку із захватом поглинав товстий Пацюк. 

 

Пам'ятник деруну

Пам'ятник деруну можна побачити в Коростені в Житомирський області. Його відкрили під час святкування Міжнародного фестивалю дерунів. Кошти на установку зібрали небайдужі жителі міста. 

 

Пам'ятник кавуну

У місті Гола Пристань Херсонської області встановлено пам'ятник кавуну. Відкриття пам'ятника було під час проведення щорічного фестивалю «Український кавун - солодке диво». Незабаром був увічнений і гарбуз, обіцяють встановити пам'ятник помідору і явно на цьому не збираються зупинятися. 

 

Пам'ятник помідору

Пам'ятник помідору встановлений в місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області. Місцеві жителі вважають цей смачний овоч своїм годувальником, так як тут займаються вирощуванням помідорів. 

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)