Кращі туристичні місця України за версією CNN

Зміст:

  1. Львів
  2. Чернівці
  3. Софіївський парк в Умані
  4. Київ
  5. Мукачево
  6. Переяслав-Хмельницький
  7. Харків
  8. Чернігів
  9. Одеса
  10. Ужгород
  11. Кам'янець-Подільський

Відома американська телекомпанія CNN представила рейтинг, темою якого стала туристична привабливість України. Були показані найцікавіші міста для туризму. За версією CNN в цей рейтинг увійшли 11 кращих місць України. Так само Україна була представлена ​​як одна з найбільших європейських країн, де багато пам'яток, замків, цікавих ландшафтів, де красива сільська місцевість і цікаві міста, як країна з активним життям і автентичністю, що збереглася через відсутність масового туризму. І так, представляємо вам рейтинг українських туристичних місць за версією CNN: 

  1. Львів

Львів представлений як найпопулярніше і привабливе місто з особливою атмосферою, красивою архітектурою, цікавими музеями, чудовими храмами, вузькими вуличками, тематичними ресторанами, кафе і старим містом, яке знаходитися під охороною ЮНЕСКО. Місто цікаве в будь-яку пору року. Його люблять як іноземні туристи, так і українські.

  1. Чернівці

Чернівці є маленьким Віднем. Місто має багату архітектурну спадщину австро-угорського періоду. Найвідомішою пам'яткою є будівля університету. Романтичне місто із затишними кафе в віденському стилі. Чернівці названі перлиною Західної України.

  1. Софіївський парк в Умані

Софіївський парк в Умані - це унікальна пам'ятка України початку XIX століття. Парк є яскравим прикладом садово-паркового мистецтва. Створений графом Потоцьким на честь дружини Софії Потоцької. У парку велика кількість екзотичних рослин, створені штучні водойми, фонтани, водоспади. На території парку можна побачити прекрасні скульптури, штучні руїни, античні гроти. Ця природна краса дає можливість розслабитися і насолоджуватися красою прекрасного місця.

  1. Київ

Київ - це відоме місто Східної Європи зі старовинними храмами і багатою історичною спадщиною. Дуже привабливий для туристів. Місто з красивою архітектурою і бурхливим ​​міським життям. Головними визначними пам'ятками є Києво-Печерська лавра і Софійський собор, які увійшли до списку ЮНЕСКО. Вражає така пам'ятка як Будинок з химерами. Інтерес для туристів представляє і старовинний Андріївський узвіз.

  1. Мукачево

Мукачево - це затишне і красиве містечко в Закарпатті. Відоме своїм замком Паланок і прекрасною архітектурою австро-угорського періоду. Замок приваблює безліч туристів і є головною прикрасою міста. Звідси можна поїхати до озера Синевир, до водоспаду Шипіт і в Карпати.

  1. Переяслав-Хмельницький

Це місто з великою кількістю музеїв. Один з найцікавіших - музей народної архітектури та сільського життя. Він знаходиться під відкритим небом. Так само є тут такі музеї як: музей рушника, космосу, хліба, української національної сукні та ін.

 

  1. Харків

Це велике українське місто, яке в минулому було столицею України. Головна визначна пам'ятка - площа Свободи, яка є найбільшою площею Європи. Ще одна визначна пам'ятка - це будівля «Держпрому». Сьогодні Харків є містом студентів.

 

  1. Чернігів

Чернігів у числі найбільш древніх міст України. Колись був процвітаючим містом Київської Русі, тому тут збереглася старовинна архітектура часів Київської держави. Серед них і Преображенський собор, який був зведений ще в 11 столітті, де можна побачити дивовижні фрески давніх часів.

 

  1. Одеса

Одеса - це головне портове місто країни і її великий торговий центр. Тут прекрасна архітектура різних стилів. Можна милуватися красивими палацами. Місто пропонує розваги на будь-який смак і в будь-який час доби. В Одесі багато пляжів для любителів морського відпочинку.

  1. Ужгород

Це невелике містечко, яке розташоване недалеко від кордону зі Словаччиною. Є центром Закарпатської області. У місті цікава архітектура різних стилів, так як Ужгород в різні періоди часу входив до складу декількох країн, а це не могло не відбитися на його архітектурі. З Ужгорода веде свій початок дорога в українські Карпати.

  1. Кам'янець-Подільський

Дуже красиве і затишне містечко, яке відоме своєю дивовижною фортецею. Тут приємна атмосфера і захоплюючі краєвиди. До того ж, в Кам'янець-Подільському проводиться цікавий і гарний фестиваль повітряних куль.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)