Висотний Львів. Оригінальні скульптури і пам'ятники на дахах Львова

Зміст:

Статуя Свободи

У Львові є своя статуя Свободи. Вона як і американська статуя тримає факел, а голова її увінчана короною з променями, але оригінальність львівської в тому, що це єдина Свобода, яка сидить, крім того, вона ще й обіймає двох чоловіків. Насправді львівська скульптура є символом ощадливості. Розташована вона на даху Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України.

Адреса: пр. Свободи, 15

 

Скорботна статуя Спасителя

Каплиця Боїмів привертає увагу. Вона прикрашена сюжетами Христових страстей. Статуя Спасителя сидить на даху каплиці, це єдина в світі статуя скорботного Спасителя. Під самою скульптурою слова "Перехожий, зупинись і подумай, чи твоє страждання є більшим, ніж моє".

Адреса: Кафедральна площа, 1

 

Статуя Слави

Знаменитий оперний театр у Львові прикрашений чудовим скульптурами відомих майстрів і одна з найпомітніших - це центральна скульптура Слави з золотою пальмовою гілкою. З нею пов'язана цікава історія. Виявилося, що статуя вагітна і це встановив колись відомий львівський гінеколог Антоній Марс, який посперечався з друзями і довів, що мав рацію, коли знайшов натурницю, яка підтвердила його здогади.

Адреса: пр. Свободи, 28

 

Статуя Святого Юрія

Видатний скульптор Йоганн Пінзель створив багато цікавих робіт, але не всі збереглися до наших часів. Його роботи відрізняються особливою динамікою та емоційністю. Одна з найвідоміших і найкрасивіших його робіт з упевненістю можна назвати скульптуру Святого Юрія, яка вінчає фасад Собору Святого Юра.

Адреса: пл. Святого Юра, 5

 

Пам'ятник сажотрусу

Ресторан «Дім легенд» дуже цікавий, але не менш цікавий його дах, адже там розташувався маленький чоловічок, який зберігає багато легенд і може подарувати щастя, якщо кинути монетку в його циліндр, яка по трубі падає в скриню.

Адреса: вул. Староєврейська, 48

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)