Ретро-Львів. Екскурсія в минуле

Зміст:

Львів

l-vov-na-sajt1_850x417

В середині XIII ст. був заснований Львів. Його засновником став князь Данило Галицький. Перша письмова згадка про місто датується 1256 роком. Це місто з величезною кількістю пам'ятників архітектури. До списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесена історична частина міста. Львів по праву носить звання культурної столиці України. Одне з найбільш відвідуваних туристами місто. У Львові прекрасна архітектура і неймовірна атмосфера. А яким же було місто в XIX - XX ст.? Ми знайшли старі фотографії, які дозволять провести невелику екскурсію старовинними львівськими вуличками.

 

Площа Ринок

Площа Ринок - це головна площа Львова. Тут знаходиться міська ратуша. Архітектурний ансамбль площі сформувався в XIV - XIX ст. За старих часів існував закон, згідно з яким платили податок за кількість вікон, і це вплинуло на архітектуру площі. У середні століття прийнято було будинкам давати назви, а не нумерувати їх, тому тут можна зустріти будинок «Під левом», «Кам'яниця Лукашевичів» та інші.

 

Вулиці Львова

Вулиці Львова красиві, цікаві та атмосферні, а так само можуть похвалитися великою кількістю пам'яток. Львівськими вуличками можна гуляти годинами і стосується це не тільки сучасного Львова, а й старовинного Львова і в цьому можна переконатися, поглянувши на старовинні фотографії.

 

Старий новий Львів

Пропонуємо невелику добірку фотографій, де можна порівняти старовинний і сучасний Львів. Можна побачити наскільки змінилося місто, і що залишилося незмінним.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)