Українські аналоги відомих європейських пам'яток

Зміст:

Замок Паланок

Мукачівський замок Паланок практично близнюк замку Бургхаузен, який знаходиться в баварському місті Бургхаузен. Обидва замки розташовані на високих пагорбах. Перша згадка про баварський замок датується 1025 р. Коли був заснований Паланок точно невідомо, але вперше про нього згадується в XI столітті, так що замок Бургхаузен на кілька століть старше.

 

Плебанівський віадук

У Тернопільській області в селі Плебанівка в 1896 році був зведений залізничний арочний віадук. Подібний віадук виник в шотландському селі Гленфіннан. Шотландський будувався в період з 1897 по 1900 рр. Цей віадук відомий тим, що саме по ньому Гаррі Поттер з друзями відправлявся в Хогвартс.

 

Аккерманська фортеця

Аккерманська фортеця знаходиться в Одеській області, в місті Білгород-Дністровський. Фортифікаційна споруда була побудована в XIII ст. Європейський двійник знаходиться в місті-графстві Конуї в Уельсі. Замок зведений у 1289 р.

 

Чернівецький університет

Чернівецький університет, а в минулому резиденція митрополита, був побудований в період з 1864 по 1882 рр. Будівля університету входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Університет має схожість з Оксфордом. Це один з найстаріших університетів світу, який був заснований в 1096 р.

 

Млини в Водяниках

Класичні вітряки розташовані в мальовничому місці в селі Водяниках, це Черкаська область. Їх європейські побратими знаходяться в Нідерландах, всього в декількох кілометрах від Роттердама, в селі Кіндердайк.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)