Пласкі будинки Одеси

Зміст:

 

Воронцовський провулок 

На Воронцовському провулку знаходиться найвідоміший плаский будинок Одеси. Він з'явився в 1889 році. Архітекторами його були Дмитро Клімов і Дмитро Тележинський. Вид збоку створює враження, що будинок без бічної стіни, але насправді він має трикутну форму, що було зроблено для економії матеріалу. З фасаду будинок виглядає звичайним. Через свій незвичайний вигляд, майже містичний, отримав назву "Відьмин будинок". 

Адреса: Воронцовський провулок, 4 

 

Лідерсівський бульвар

Особняк Цибульського входить в число пласких будинків. Якщо дивитися під певним кутом, то будинок виглядає пласким. Архітектором будинку вважається Клейн. 

Адреса: Лідерсівський бульвар, 21 

 

Степова 

На вулиці Степовій знаходяться аж два пласких будинка. Вони розташовані недалеко один від одного. 

Адреса: вулиця Степова, 6 і вулиця Степова, 17 

 

Провулок Віри Інбер 

На провулку Віри Інбер знаходиться ще один плаский будинок. Тут так само стіни під кутом. На будинку є написи, які вказують на те, де застрахований будинок і до якого поштового відділення відноситься. 

Адреса: провулок Віри Інбер, 12 

 

Площа Віри Холодної 

Про те, що будинок на площі Віри Холодної плаский, не всі знають і побачити це складно, так як він закритий деревами і прибудовами. З'явився плаский будинок в 1937 році. Створили його архітектори Мінкус і Шаповаленко. 

Адреса: провулок Віри Холодної, 3

 

Богдана Хмельницького 

Ще один будинок без стіни можна побачити на вулиці Богдана Хмельницького. Цей будинок має не тільки стіни неправильної форми, а так само і двір, так як його вхід навскоси. 

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 96

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)