Красиві вокзали України

Зміст:

Чернігівський вокзал 

Чернігівський вокзал схожий на будиночок з казок. За легендами, проект був створений німецьким військовополоненим Гансом, який після війни залишився жити в Чернігові. Реконструкція вокзалу була в 1999 р. Він є пам'ятником архітектури. 

 

Чернівецький вокзал 

Чернівецький вокзал серед найкрасивіших в Україні. Був побудований в 1909 році. Створений в стилі модерн. Дуже цікава архітектура, де використовувалися як язичницькі, так і християнські символи. Реконструкція була в 1999р.

 

Харківський вокзал 

Харківський залізничний вокзал так само увійшов в число найбільш цікавих в Україні. Вокзал був побудований в 1869 році, але в 1952 році на його місці було побудовано нову будівлю. Після цього ще неодноразово розширювали вокзал. Сьогодні він займає величезну площу і приймає велику кількість пасажирів щодня.

 

Ужгородський вокзал 

Ужгородський вокзал дуже красивий, особливо у вечірній час. У 2004 році була реконструкція, після якої будівля кардинально змінила свій зовнішній вигляд.

 

Одеський вокзал 

Одеський вокзал є пам'яткою архітектури. Створений за проектом Віктора Шретера. Зведений вокзал в 1884 році. Побудований в стилі неокласицизму. Будівля постраждала під час Другої світової війни, тому була реконструйована в 50-х роках ХХ ст.

 

Львівський вокзал 

Львівський вокзал не тільки в числі найкрасивіших, але і найпопулярніших. Інакше і бути не могло, тому що Львів найбільш відвідуване туристичне місто України. Це перший український вокзал, який був відкритий в 1861 році. Будівля постраждала під час Другої світової війни, тому пережила реконструкцію. Останній раз реставрували вокзал в 2001 році.

 

Луцький вокзал 

Луцький залізничний вокзал був побудований в 1959 році. Будівлю вокзалу було зображено на поштових марках. Остання реконструкція була в 2013 році.

 

Київський вокзал 

Знаменитий центральний залізничний вокзал в Києві з'явився в 1870 році. З тих пір вокзал не раз розширювався і піддавався реконструкції і в 2001 році була прибудована ще одна частина, яка називається Південний вокзал. Пасажиропотік величезний.

 

Жмеринський вокзал 

Жмеринський вокзал побудований в стилі українського модерну і ренесансу. Був зведений в далекому 1865 році. Він є прекрасною пам'яткою архітектури. Архітектором був Зіновій Журавський. Вокзал зазнав руйнувань і наступні реставрації, тому не зберігся його первісний вигляд. Остання реконструкція була в 2011 році.

 

Дніпровський вокзал 

Дніпровський вокзал був зведений в 1884 році. Під час Другої світової війни був зруйнований. Відновлено в 1956 році.

 

Вам понравилось? Вы знаете что делать :)