Замерзла краса. Українські крижані водоспади

Зміст:

Останні роки зима в Україні більше нагадує весну, але сюрпризи трапляються, і зима дається взнаки. Справжня зима - це не тільки морози, затори на дорогах, незручності, а й неймовірна краса. Однією з таких красот, з упевненістю, можна назвати замерзлі водоспади. 

Джуринський водоспад

Джуринський водоспад - це самий рівнинний водоспад в Україні. Знаходиться в Заліщицькому районі Тернопільської області. Його висота становить 16 м. У кінці лютого 2018 року через сильні морози, які прийшли в Україну, завмер водоспад і перетворився в дивовижну крижану скульптуру.

 

Женецький Гук

Женецький Гук - водоспад на р. Женець. Розташований в Івано-Франківській області, біля села Татарів. Входить в Карпатський національний природний парк. Висота водоспаду складає 15м. Під час морозів водоспад замерзає і можна побачити неймовірну красу.

 

Манявський водоспад

Манявський водоспад - серед найбільших водоспадів України. Він знаходиться в Івано-Франківській області, в с. Манява. Розташований на річці Манява. Цей водоспад має висоту 20м. Дивовижне диво Карпат прекрасно не тільки влітку, а й взимку.

 

Водоспад Пробій

Водоспад Пробій - знаходиться в Івано-Франківській області, на річці Прут. Цей водоспад розташувався в самому місті Яремче. Пробій є каскадним водоспадом, висота якого становить 8 м. Іноді зимові морози сковують швидкі води і тоді можна стати свідком чудесного видовища.

 

Бухтівецький водоспад

Бухтівецький водоспад - це водоспад в Івано-Франківський області, в с. Букове, на річці Бухтівець. Має один каскад і висоту 8м. У зимовий період можна побачити замість струменів води химерні крижані форми. 

 

Водоспад Шипіт

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)