Найбільш незвичні музеї Києва

Зміст:

Вам здається, що ви знаєте Київ, і ви думаєте, що вже все бачили і нічого вас не може здивувати, але Київ завжди може запропонувати щось цікаве та неординарне. Як і в будь-якому великому місті, тут безліч музеїв. Деяким людям музеї здаються нецікавими і нудними, але є дуже нестандартні, які можуть здивувати і сподобатися навіть тим, хто не любить музеї. Пропонуємо вашій увазі кілька незвичайних музеїв столиці.

 

Музей «Експеріментаніум»

Музей для тих, кому фізика здається нудним предметом шкільної програми. Тут можна змінити свою думку і відкрити для себе багато законів фізики, причому в ігровій формі. У музеї можна провести весело час, як дітям, так і дорослим.

Час роботи

вт-пт: 09:30 - 19:00

сб., нд., свята: 10:00 - 20:00

Адреса

пр. С. Бандери, 6

 

Музей сновидінь

Це дуже незвичайний музей, так як тут можна не тільки подивитися, але і поспілкуватися з психоаналітиком, дізнатися про свої сни, пройти сеанс самоаналізу, а також відвідати цікаву лекцію, семінар і інші заходи. А ще тут є скриня, де можна залишити свої сни і побачити чужі.

Час роботи

сб., нд .: 14:00 - 18:00 

Адреса

вул. Чигоріна, 55 

 

Музей історії туалету

Один маленький подарунок поклав початок великої колекції, досягнення книги рекордів Гіннеса і цілого музею. Сім'я Богданенко почала свою справу з маленького сувенірного унітазу. Відвідувачі музею зможуть побачити цікаві експонати, які розкажуть про виникнення туалетних кімнат і аксесуарів. 

Час роботи

пн-нд: 10:00 - 18:00

Адреса

вул. Рибальська, 22

 

Музей непотрібних речей

На заводі з переробки вторсировини «Київміськвторресурси» знаходиться музей, який називають музеєм непотрібних речей, вторсировини або антикваріату. Співробітники заводу часто знаходили серед сміття дуже цікаві речі, таким чином, з'явилася ціла колекція унікальних, старовинних і цікавих предметів. Тут є старовинна перукарня, унікальні ікони, верстат для конопель, старовинні ходунки для малюків, годинники, фотоапарати, самовари, патефони і багато інших дивовижних експонатів. Так що сюди варто йти, до того ж вхід безкоштовний. 

Час роботи

пн-пт .: 09:00 - 18:00

Адреса

вул. С. Сагайдака, 112

 

Музей іграшки

У музеї зібрана величезна експозиція іграшок. Основна частина іграшок з минулого століття. Є фабричного виробництва, народні іграшки. Зібрана велика колекція настільних ігор. Представлена ​​експозиція новорічних ялинкових іграшок. У музеї можна побачити і авторські ляльки.

Час роботи

вт.-пт .: 10:00 - 18:00

сб .: 10:00 - 17:00

нд., пн .: вихідний 

Адреса

Кловський узвіз, 8 

 

Музей-аптека

У діючій аптеці розташований музей, де можна дізнатися історію вітчизняної фармацевтики. Аптека була відкрита ще в далекому 1718 році Йоганном Гейтером, а пізніше її власником став Георг Бунге, який і зробив її відомою. Музей же відкрився в 1988 році. Зібрана величезна і цікава експозиція.

Час роботи

пн-нд .: 09:00 - 16:00 

Адреса

вул. Притисько-Микільська, 7 

 

Музей води

Популярний і дуже цікавий музей Києва. Це місце, де відвідувачі зможуть дізнатися все про воду. Тут можна змінити русло річок, здійснити захоплюючу подорож до льодовиків, гейзерів, водоспадів. А ще в музеї можна погратися з мильними бульбашками. Музей розташований у водонапірній башті, яка була побудована ще в 1876 році.

Час роботи

ср.- пт .: 10:00 - 17:00

сб., нд .: 10:00 - 18:00

пн., вт .: вихідний 

Адреса

вул. М.Грушевського, 1В 

 

Музей каналізації

Яких тільки музеїв немає, в Києві можна побачити незвичайний музей каналізації. Експозиція пропонує познайомитися з історією системи не тільки міста, а й Стародавнього Риму. Експонатами стали сантехніка, труби, інвентар та інші пристосування, як стародавні, так і сучасні. Колекція регулярно поповнюється.

Час роботи

пн-нд .: 08:00 - 17:00 (за попереднім записом) 

Адреса

Харківське шосе, 50А

 

Музей СБУ

Заглянути в кримінальний світ можна в музеї СБУ. Він створений для молодих співробітників як наочний посібник. Розташовується в будівлі СБУ. Зайти сюди не так і просто, перед відвідуванням потрібно пройти невелику процедуру.

Час роботи

необхідно уточнювати 

Адреса

вул. Володимирська, 35 

 

Музей хліба

Музей присвячений головному продукту на нашому столі - хлібу. Це музей, в якому не тільки цікаво, а й смачно. Представлена ​​історія хліба. Можна побачити процес випікання хліба нашими предками, а так само в різних куточках світу.

Час роботі

пн.-пт.: 09:00 - 18:00

сб., нд.: вихідний 

Адреса

вул. Вишгородська, 19

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)